Mijn favoriete podcasts

Wandelen en een podcast in mijn oren, heerlijk vind ik dat! 😍 Hieronder vind je een lijstje van mijn favoriete podcasts. En… ik ben natuurlijk ook super nieuwsgierig naar die van jou!

 1. Kim Munnecom – (Money) Mindset & Law of Attraction

Mijn absolute nummer 1, want mijn Spotify Unwrapped gaf aan dat ik afgelopen jaar meer dan 4400 minuten naar haar heb geluisterd, haha!

Kim is heerlijk energiek en geeft mij altijd een fijne combinatie van inspiratie en inzichten op het gebied van ondernemerschap, mindset en persoonlijke ontwikkeling. En dat alles vanuit de law of attraction. Aanrader!

Mijn absolute nr 1 podcast is die van Kim Munnecom. Daar luisterde ik in 2022 meer dan 4400 minuten naar!

2. Tineke Zwart – Online marketing, sales & mindset

Ik moet bekennen dat ik nog niet zo lang naar haar podcasts luister, maar ik heb deze gebinged! Net als Tineke ga ik helemaal aan van het ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken, dus ik beluister haar afleveringen gretig. De afleveringen zitten boordevol tips, dus voor de ondernemers onder ons een must!

3. Over geld praat je niet – Geld

Mijn thema van afgelopen jaar was om meer inzicht en grip te krijgen op mijn geldzaken. Daarom is dit een podcast waar ik graag naar luister: deze podcast gaat over geld op een leerzame maar toch luchtige manier en een heerlijke dosis humor van Aaf en Vincent. Iedere aflevering wordt er een ander onderwerp behandeld rondom geld. Daarnaast zet Aaf iedere aflevering stapjes als beginnend belegger en doet Vincent elke aflevering verslag van zijn reis om tonnair te worden. Inspirerend!

4. PorteRenee – Geld

Mijn vriend is dol op sparen en geldzaken en volgde al enige tijd de blogs van PorteRenee. Onlangs ontdekte ik hier ook de podcast van en luister dit met veel plezier. De podcast ligt een beetje in hetzelfde straatje als ‘Over geld praat je niet’. Luchtig, humoristisch maar toch boordevol tips voor al jouw geldzaken.

5. The Mindset Mentor – Mindset & ondernemerschap

Korte podcastafleveringen die motiverend en inspirerend werken. Deze podcast beluister ik meer at random: wanneer ik zin heb in een korte podcast en ik kies daarbij een onderwerp die mij interessant lijkt (ik luister dus niet chronologisch en dat hoeft ook niet). Kortom: een leuke podcast voor af en toe tussendoor.

6. Oprah’s Super Soul – Spiritueel

Hoewel ik deze podcast al een tijdje niet meer heb geluisterd, luisterde ik deze een paar jaar geleden non-stop in de auto van en naar mijn werk.

Behalve dat Oprah natuurlijk mega inspirerend is, praat ze in deze podcast met andere inspirerende mensen. De aflevering die voor mij het meest life-changing was? Super Soul Special: Elizabeth Gilbert: The Curiosity-Driven Life. Ze maakt onderscheid in twee type mensen en maakt de shift van ‘volg je passie’ naar ‘volg je nieuwsgierigheid’. Een echte eye-opener voor mij!

Final tip: beluister op 1,5x snelheid
Zo, dat was mijn lijstje van go-to podcasts. Nog een final tip waar ik mee wil eindigen: ik beluister met name de Nederlandse podcasts
graag op 1,5x snelheid. Check hier hoe je dat doet:

Daarnaast vind ik het altijd leuk om nieuwe podcasts uit te proberen. Dus heb jij een toffe suggestie voor mij? 🤩 Laat het mij dan vooral weten!