Newborn video: hoe gaat dat in z’n werk?

Ohhhh heerlijk, zo’n klein hummeltje. Je kunt er wel de hele dag naar kijken (lucky me, ik mag bijna dagelijks deze heerlijke videobeelden bekijken;)). Steeds vaker kiezen ouders ervoor om deze bijzondere kraamtijd vast te leggen door middel van een newborn video. Wat is handig om te weten met een newbornshoot? En hoe ga ik precies te werk? Lees verder en ontdek of een newborn video wellicht ook iets voor jullie is! 

Een newbornvideo, hoe gaat dat in z’n werk? 

  • Ik adviseer om minimaal een week te wachten na de bevalling om te filmen. Dan is de meeste visite geweest, is de kraamhulp weg en zijn jullie al lekker aan elkaar gewend. Wanneer jullie kindje geboren is, doe dan gerust een belletje, dan prikken we samen een moment voor de filmdag. 
  • Ik film ongeveer 1,5 tot 2 uur bij jullie thuis. Dat gaat lekker ongedwongen en we laten veel ook gewoon ontstaan. Dat zijn namelijk uiteindelijk vaak de leukste beelden! Het moet vooral een filmpje zijn dat júllie typeert. Verder heb ik genoeg leuke beelden in mijn hoofd die we kunnen filmen. Denk aan kleren aantrekken, lekker knuffelen en misschien wel in bad doen? Ik loods jullie met liefde door deze momenten heen. Kom zelf ook gerust met ideeën! We gaan er samen wat moois van maken. 
  • Wat altijd fijn is, is om te beginnen met fles- of borstvoeding. Daar wordt jullie kindje namelijk lekker rustig van voor het filmen. Als het voeden wat jullie betreft niet op de video hoeft, dan is het aan te raden om dit vlak voor het filmen te doen.
  • Qua kleding: vooral lekker aantrekken waar jullie je comfortabel bij voelen. Als ik toch een advies mag geven: aardetinten en lichte kleding doen het altijd goed op beeld. Drukke printjes en designs wat minder. Probeer ook zoveel mogelijk ribbelstof te vermijden. Dit gaat namelijk ‘dansen’ op beeld. 
  • Ter voorbereiding op de filmdag kunnen jullie ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de babykamer een beetje is opgeruimd etc. Dat scheelt weer tijd en/of ruis in het beeld :). Mochten jullie toevallig een licht of wit dekbed hebben in jullie slaapkamer, dan zou het top zijn als je die erop zou willen doen. Dan kunnen we wat leuke beelden schieten op het bed.
  • Wat zijn jullie wensen? Ter voorbereiding zou je alvast na kunnen denken over dingen die voor jullie dierbaar zijn en graag op de video willen zetten. Denk aan het geboortekaartje, een bijzonder kraamcadeau of een mooi detail in de kinderkamer. Dan zorg ik in ieder geval dat dat op de film komt.

Wanneer krijgen jullie het filmpje?
Als alles gefilmd is, ga ik ermee aan de slag en ga ik de video editen. Dit is het ‘onzichtbare’ gedeelte van het proces, maar zeker niet het kleinste gedeelte. Om alle beelden tot een mooie video te maken, ben ik in totaal ongeveer 2 dagen aan het editen. Een creatief proces wat jullie video helemaal af gaat maken. Jullie ontvangen maximaal 4 weken na de filmdag de uiteindelijke newborn video.
Investering voor de toekomst
Twijfel je nog over een newbornvideo? Zie het als een investering voor de toekomst. Want jullie krijgen uiteindelijk een super waardevol filmpje waar jullie je hele leven opnieuw naar kunnen kijken. En natuurlijk ook superleuk voor de kleine later!
Voel je een “JA, DIT WIL IK OOK”?
Bekijk hier de prijs voor een newbornvideo en neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Hopelijk tot snel! 😀 

 

Contact