Onze styled wedding shoot met discoballen, ijsjes en volkswagenbusjes!

Blog Styled Shoot – Dinsdag 23 maart 2021

Het zonnetje schijnt zacht door de sluierbewolking. Perfect weer voor het filmen vandaag. Fotografe Merlin van Made by Merlin en ik organiseren vandaag een styled wedding shoot. “Een watte?”

Foto: MadebyMerlin

Toen Merlin dat een paar weken geleden aan mij voorstelde, moest ze ook even aan mij uitleggen wat een styled shoot precies inhoudt. Want dat zou voor mij de eerste keer worden. “De bruiloften waar ik mocht fotograferen dit voorjaar worden een voor een afgezegd door corona”, vertelde Merlin mij. “Daar baal ik zo van, want ik had nog zoveel zin om voor mijn verlof een bruiloft te schieten!” Merlin is inmiddels hoogzwanger, maar sjouwt nog met gemak van hot naar her. “Kunnen we niet zo’n styled shoot organiseren? We vragen een leuk stel of ze zogenaamd willen trouwen en we vragen leveranciers wie het leuk vindt om aan te haken om samen mooie content te schieten”.

Goed idee, I’m in! Dus we gingen aan de slag. We maakten een moodboard van wat we ongeveer in gedachten hadden. Een festival/vintage stijl bruiloft zou het gaan worden. Met dit in gedachten deden we een belronde met leveranciers uit de buurt. En werkelijk waar: binnen een mum van tijd hadden we enthousiaste leveranciers verzameld! Stuk voor stuk hadden ze net zoveel zin als wij om weer even zo’n heerlijk bruiloft-gevoel te ervaren. De boel ligt nu toch een beetje stil, dus waarom niet het beste ervan maken met elkaar?

“Iedereen had zo’n zin om weer even een bruiloft-gevoel te ervaren.”

Een paar weken later is het zover. We rijden het erf op van de prachtige locatie Erve Hondeborg in Zenderen. De locatie ligt net genoeg buitenaf om te genieten van de prachtige weidse natuur. En toch bereikbaar genoeg om met de auto zo weer de snelweg op te kunnen. We worden welkom geheten door Hazel en Marian. De dames hebben er – net als ons – duidelijk veel zin in.
Niet veel later arriveert kapster Liana van Liana haarstudio. Speciaal voor ons maakte ze een plekje vrij, van haar drukke agenda nu haar kapsalon weer open mag. “Ik twijfel nog een beetje of ik het haar van de bruid opsteek of loslaat”, laat ze weten. “Dat ga ik straks nog even bekijken.”

De modellen van vandaag zijn Rosan en Wouter. In het echt zijn ze nog niet getrouwd, maar het leek ze leuk om voor een dagje toch een beetje deze ervaringen mee te maken. “En leuke beelden van ons hebben is altijd leuk, toch?” Stiekem denk ik dat deze dag vast wel naar meer zal gaan smaken…. Wie weet!

Rosan neemt plaats in de stoel bij Liana om heerlijk te worden vertroeteld. Ook Irene van Beautyroom Borne komt binnengewandeld met haar koffer vol met make-up. Want dat mag natuurlijk niet ontbreken. Ze stalt haar make-up zorgvuldig uit om nadat de haren door Liana zijn gedaan, direct aan de slag te kunnen.

Foto: MadebyMerlin

Buiten zijn ze ook al druk in de weer met de voorbereidingen. Zo is Vint-iets druk bezig met de styling. Als een soort tetris-spel hebben ze hun bestelbus volgepakt met heeeeeeeel veel mooie stylingsspullen die vandaag helemaal de show gaan stelen. Dat is wel duidelijk. Stoelen, banken, discoballen. Letterlijk alles wordt uit de kast – of in dit geval bus – gehaald.

Ook Bloembinderij Diane heeft een groot aandeel in de styling. Zo versieren ze de rotanstoel van Vint-iets met fantastische droogbloemen, maken ze de styling af met bloemen en zijn ze – niet te vergeten – verantwoordelijk voor het geweldige trouwboeket voor vandaag.

En dan de taart! Al bij het zien van al het lekkers wat Nienke van Mykitchenplayground mee heeft gebracht loopt het water in me de mond. De tafelstyling van Vint-iets past perfect bij de taarten van Nienke en niet geheel toevallig past zelfs de jurk van Nienke bij het geheel 😉 Wetende dat we straks nog van deze heerlijke taart mogen proeven, maakt dat ik helemaal watertandend sta te shooten aan deze sweet table.

Foto’s: MadebyMerlin

Tot slot arriveren de vierwielers. Op het terrein komen de volkswagenbusjes van Trouwen in een trouwauto en de foodtrucks aangereden: de ijscokar van TwenteFresh en de koffiekar van Rik’s Coffeecorner. Wat wil je nog meer op zo’n festival-bruiloft?

Inmiddels zijn Rosan en Wouter er helemaal klaar voor en is het tijd om te shooten! De shoot loopt gesmeerd. We slepen het geweldig leuke stel van hot naar her in de ietwat frisse buitenlucht, maar je hoort ze totaal niet klagen. Sterker nog: het plezier en de liefde spat ervan af. Zei ik al dat deze dag waarschijnlijk naar meer zal smaken voor ze..? 😉

Foto’s: MadebyMerlin

We laten het liefdeskoppel het terrein oprijden in een geweldig volkswagenbusje van Trouwen in een trouwauto. Daar dróóm je toch van? En na een hele middag shooten wordt de hele crew verwend met het heerlijke ijs van TwenteFresh, de taart van MyKitchenPlayground en de versgemalen koffie van Rik.
We call it a day.

En wat voor dag! Dankbaar kijken Merlin en ik terug op al het moois wat we op onze camera’s hebben staan. We kijken er nu al naar uit om met alle mooie beelden aan de slag te gaan, maar voor nu zijn we vooral gesloopt, haha. Tijd om naar huis te rijden en met de benen omhoog na te genieten van vandaag!

– –

Inmiddels zijn we een paar edit-dagen later. En de foto’s van Merlin en mijn final video zijn gereed!
We zijn enorm blij met het resultaat van de foto’s en videobeelden. Bekijk Merlin haar volledige galerij hier. En scroll naar beneden om mijn final video te bekijken!

Nogmaals dank voor alle leveranciers die hebben meegewerkt aan onze styled shoot:

Fotografie: MadebyMerlin
Locatie: Erve Hondeborg, Zenderen
Styling: Vint-iets
Visagie: Beautyroom Borne
Kapster: Liana Haarstudio
Bloemist: Bloembinderij Diane
Volkswagenbusjes: Trouwen in een trouwauto
Taarten: My Kitchen Playground
Ijsjes: TwenteFresh 
Koffie: Rik’s Coffeecorner
Modellen: Wouter Brummelhuis en Rosan Bolder